Opvoeden in balans met zowel mannelijke als vrouwelijke energie
24-8-2017 Auteur Diana Annegarn

Mannelijk en vrouwelijk zijn twee tegenpolen die als een eenheid voelen als we er goed mee omgaan. Als we er niet goed mee omgaan, geeft het strijd en verdriet. Dit zien we in onszelf terug, maar ook in relaties. Ook al is iemand een man of een vrouw. Je kunt zowel vanuit je mannelijke kant op iets reageren als vanuit je vrouwelijke kant.

Mijn ervaring is dat mijn vrouwelijke deel een hele diepe eenheid met mijn kind ervaart terwijl mijn mannelijke deel meer de individualiteit van het kind ervaart.

In deze maatschappij worden kinderen voornamelijk mannelijk opgevoed. Het vrouwelijke deel wordt heel veel onderdrukt zoals eigenlijk nog bij alles in het leven. Het vrouwelijke deel vertegenwoordigt de verbinding, bezieling, diepgang, rust en emoties.

Als kinderen heel mannelijk worden opgevoed worden kinderen eigenlijk al vanaf jongs af aan gestimuleerd om een individu te zijn. Als kinderen leren in hun mannelijke energie te komen zonder te leren verbinden met vrouwelijke energie zal het leren deze te onderdrukken. Het ervaart geen diepgang, rust, bezieling of emoties of het gaat er op een niet goede manier mee om. Voor kinderen die heel veel vrouwelijke energie hebben is dit heel moeilijk. Ze begrijpen de wereld niet en hebben behoefte erkenning in hun vrouwelijke energie.

Het beste is natuurlijk dat kinderen vanuit een balans worden opgevoed. Niet alleen door de maatschappij maar ook thuis. Kinderen mannelijk en vrouwelijk opvoeden begint thuis en is niet afhankelijk van de samenstelling van de relatie. Iedereen heeft een mannelijk en vrouwelijk deel in zich.

In de loop van de jaren hebben wij hele dikke muren om onszelf heen gebouwd met vooroordelen en programmeringen over hoe mannelijk en vrouwelijk zou moeten zijn. Een diepe pijn vormt een laag die een scheiding vormt tussen deze twee tegenpolen die als eenheid verbonden zijn. Liefde is wat deze tegenpolen verbindt.

Dit zien we bijvoorbeeld terug in onze relatie. Natuurlijk voelen we allemaal liefde voor onze partner. Maar liefde heeft vele lagen. En elke keer een diepere laag in de ander ontmoeten brengt het ons dichter bij de bron in onszelf, het Goddelijke. Door te leren en groeien in verbinding met de ander.

Het mannelijke en vrouwelijke kunnen we vanuit lagere energieën bekijken maar ook vanuit hogere energieën. Dat heeft met het bewustzijn van de volwassenen te maken. Dit bewustzijn zorgt ervoor dat we diepere lagen in onszelf kunnen onderzoeken.

Als we dit doen in onze huidige relatie zul je zien dat je veel van je partner houdt, maar dat je vol zit met programmeringen hoe deze liefde eruit moet gaan zien. We hebben dikke muren om ons heen gebouwd en we hebben compromissen met onze partners zodat onze muren beschermd kunnen blijven. Maar eigenlijk kan dat helemaal niet. Muren zorgen zo wie zo voor pijn. Pijn die je in jouw relatie ervaart gaat over jou omdat je de ander niet kunt veranderen. Alleen hoe je met de ander omgaat.

Het oplossen van deze muren in de relatie zorgt ervoor dat er meer balans komt in jouw kind. Het krijgt van nature een hele zuivere basis mee. Het is dan in staat een balans tussen mannelijk en vrouwelijk in zichzelf te voelen en ervaren. Hoe zuiverder de verbinding tussen de harten van de ouders hoe zuiverder de verbinding in het kind met zichzelf.

De wereld ervaart dualiteit als afgescheidenheid terwijl deze Goddelijk gezien een eenheid vormen. De hersenen van het kind ervaren meer eenheid. Er komt een balans tussen verbonden zijn met anderen kinderen zonder individualiteit te verliezen. Wat kinderen die voornamelijk vanuit vrouwelijke energie verbonden zijn heel moeilijk vinden. Ze verliezen zich zelf heel gemakkelijk. Kinderen die voornamelijk mannelijk zijn opgevoed kunnen zich gemakkelijk scheiden van hun omgeving maar voelen vaak geen verbinding. Beide kinderen geven aan dat ze moeilijkheden ervaren hoewel dit niet altijd herkend wordt.

Omdat we in deze maatschappij veel vanuit mannelijke energie opgroeien voelen we vaak geen verbinding met onze vrouwelijke energie en daarom voelen we vaak ook geen problemen. We hebben ze wel maar we herkennen ze niet.

We willen kinderen dus zo veel  mogelijk in balans op laten groeien. Samen met je partner groeien zal jullie gaan helpen. Het maakt niet uit of je in een man vrouw huwelijk zit of anders. Iedereen heeft deze mannelijke en vrouwelijke energie in zich.

En natuurlijk willen we dit in de kinderopvang en onderwijs ook terug zien. Er is veel wel bekendheid over dit onderwerp als de school vanuit beide hersenhelften opvoed.

Maar echt balans ontstaat in de essentie van ieder wezen. Dat is waar het begint. Dus begint het bij de mensen die het kind met zijn essentie verbinden en dat zijn de ouders.

Het zal je helpen om te ervaren dat groeien met je partner samen alleen maar nog meer liefde en begrip gaat brengen.

Het kan zijn dat je soms door wat worstelingen samen moet gaan maar het is de moeite waard. Je doet het niet voor je relatie en ook niet voor je kind maar voor jezelf. Door dit voor jezelf te doen breng je alles in je leven in balans.

Alle strijd die je onbewust of bewust voert met jezelf en met anderen verdwijnt. Je voelt je vrijer en gelukkiger. Wie wil dat nou niet?


Spirimam
 
 


Wat ik het allerliefste doe is ouders en kinderen laten ontdekken hoe geweldig ze zijn en hoe ze alles wat ze zoeken in zichzelf kunnen vinden. [...]


Ik geloof dat wij meer zijn dan alleen mens. Liever gezegd, geloof ik dat wij een ziel zijn met een mensenlichaam. Zo zie ik een kind ook. [...]


Een tijdje geleden vroeg iemand aan mij die borstvoeding gaf wanneer een mooie tijd was om te stoppen. Ze voelde nog niet dat ze wilde stoppen.[...]


 


  www.spirimam.nl
info@spirimam.nl

0655801030
Harderwijk

Privacy verklaring
 

* Wat is spirituele wijsheid?
* Opvoeden vanuit jullie 'flow'
* Wat is de missie van jullie kind?-kind.htm" class="style30"> * Wat is de missie van jullie kind?
* Het innerlijke kind
* Hoe kom ik na de bevalling weer terug bij mijzelf
* Opgroeien in balans
* Ruimte geven aan jouw emoties zodat jouw kind kan landen.

* Dit is de grootste les die ik als ouder van mijn kind mocht leren