Wat is de missie van mijn kind?
24-8-2017 Auteur Diana Annegarn

Op scholen worden kinderen vaak voorbereid op hun toekomstige baan om een plekje te krijgen in deze maatschappij. Dit zien we door de ogen van de maatschappij. Gekeken wordt naar hoe de maatschappij op dit moment is en hoe het was. Maar krijgen ze voldoende diepgang mee zodat ze het ook kunnen voelen?

Kinderen worden vaak in een hokje gestopt om daar te komen waar we volgens ons hoort te komen. Dit kind past in dit hokje en dat kind in dat hokje. Dat doen we om kinderen te begrijpen.

Voor kinderen maakt deze hokjes niet uit. Tenzij ze in deze hokjes leren geloven. Dan wordt het hun waarheid. Kinderen kunnen deze hokjes blijven volgen en verhuizen van het ene hokje naar het andere hokje, om zo te worden wat de maatschappij van hun verwacht. Volwassenen hebben bepaalde overtuigingen omdat ze hier al langer op de aarde zijn en hebben hun mening gevormd.

Elke mening die gevormd wordt is goed voor de persoon die deze mening heeft. Het kan soms een ander inspireren maar het is uiteindelijk bedoeld voor de persoon zelf en voor niemand anders. Ieder kind heeft zijn eigen waarheid en het is ook belangrijk dat kinderen deze waarheid leren onderzoeken. Zo leert het volgen waar zijn of haar interesses liggen. Dit is hun recht.

Als kinderen mogen volgen wat ze leuk vinden, zullen ze een hele andere leermethode ontwikkelen. Ze leren door te nieuwsgierigheid en intuïtie. Dit wordt van binnenuit gestuurd. Iets in hun verteld dat ze die kant op moeten.

Misschien herken je het wel van jezelf. Als je iets moet leren, dan voel je verzet. Maar als er iets is wat je leuk vindt, dan voel je dit niet. En moet je dan stappen zetten om daar te komen, die je eigenlijk niet leuk vindt, dan doe je dat gewoon. Want je weet waar je het voor doet.

Zo kan het bij kinderen ook. We kunnen hun helpen onderzoeken wat ze leuk vinden en daarnaast het kind op eigen wijze laten ontwikkelen. Dit geeft weer andere lessen en uitdagingen dan dat kinderen voorgeschoteld krijgen wat ze moeten leren.

De missie van het kind ontdekken is het volgen van het kind in zijn ontwikkeling en het behouden van de creativiteit en fantasie bij kinderen. Deze creativiteit en fantasie zijn nodig om kinderen te helpen vindingrijk te blijven. Te leren creatief met zichzelf en met het leven om te gaan. Verbeelding heb je nodig om doelen te maken.

Waar wil je heen? Hoe verbeeld je je toekomst? En om daar te komen is het belangrijk dat het kind heeft leren luisteren naar zichzelf. Wie ben ik? En heeft het de kracht dit vast te houden of laat het zich gemakkelijk door anderen beïnvloeden? Of heeft het geleerd altijd naar anderen te luisteren?
Het is ook belangrijk dat kinderen leren dat ze er niet alleen voor staan. Doelen bereiken kun je niet alleen. Je hebt altijd anderen hierbij nodig. Is het in staat met anderen te verbinden? Hoe gaat deze verbinding dan? Kan het bij zichzelf blijven in deze verbinding?

Nog iets wat belangrijk is, is het volgen van het hart. De enige weg die bij zijn missie uitkomt is de weg van het hart te volgen. Zodra het zijn hart leert volgen zal het allemaal uitdagingen krijgen die hem gaan helpen wijzer te worden zodat zijn missie duidelijker wordt. Het voelt steeds meer kracht zijn missie uit te voeren.

Een missie is altijd in verbinding met hemel en aarde. Dit mag iedereen op zijn eigen manier ervaren. Je hoeft niet met gidsen te praten om dit te voelen. Je hoeft alleen maar heel bewust in het leven te staan en bewust te worden van de spirituele wetten. Iedereen ervaart zijn waarheid op eigen wijze. Het maakt niet uit hoe dit ervaren wordt als je maar gelukkig bent en dat bereik je als je jouw missie hebt gevonden en uitvoert.

Dit is een hele andere manier dan op dit moment in de maatschappij gebeurd. Dat wil niet zeggen dat we overgeleverd zijn aan mensen die geen verstand hebben om jouw kind op te voeden. Je kunt je kind naar scholen sturen waar ze dit uitvoeren.( En dan bedoel ik niet de scholen met een mooie visie op papier.)

Deze scholen zijn vaak particuliere scholen omdat deze vorm van onderwijs niet door de overheid wordt erkend. Maar er is nog een andere optie. Het is belangrijk heel bewust te zijn van waar je je kind naar toestuurt. Alle keuzes die je voor het kind maakt zijn een onderdeel van zijn missie.

Het ene kind heeft een andere missie dan het anderen kind. Het is niet met elkaar te vergelijken. En ook maakt het niet uit wanneer het kind zijn missie uitvoert. Het ene kind bereikt dit op z'n 15 en het anderen kind past als het 60 is. Er is geen leeftijd aan gebonden.

Alles is goed zoals het is. Maar blijf wel je kindje volgen. Kan jouw kind goed in verbinding blijven met eigen essentie? En wat is er voor nodig om dit te blijven voelen?
Vertrouwen op het pad van jouw kind is heel belangrijk. Jouw kind het vertrouwen geven dat hij het zelf wel kan in plaats van te sturen omdat je bang bent dat je kind nergens komt. Vertrouwen zal jouw kind goed doen. Vertrouwen in het leven vanuit liefde is het mooiste wat we kinderen kunnen meegeven.

Spirimam

 
 


Wat ik het allerliefste doe is ouders en kinderen laten ontdekken hoe geweldig ze zijn en hoe ze alles wat ze zoeken in zichzelf kunnen vinden. [...]lles wat ze zoeken in zichzelf kunnen vinden. [...]


Ik geloof dat wij meer zijn dan alleen mens. Liever gezegd, geloof ik dat wij een ziel zijn met een mensenlichaam. Zo zie ik een kind ook. [...]


Een tijdje geleden vroeg iemand aan mij die borstvoeding gaf wanneer een mooie tijd was om te stoppen. Ze voelde nog niet dat ze wilde stoppen.[...]


  www.spirimam.nl
 info@spirimam.nl

0655801030
Harderwijk

Privacy verklaring
 

* Wat is spirituele wijsheid?
* Opvoeden vanuit jullie 'flow'
* Wat is de missie van jullie kind?
* Het innerlijke kind
* Hoe kom ik na de bevalling weer terug bij mijzelf
* Opgroeien in balans
* Ruimte geven aan jouw emoties zodat jouw kind kan landen.

* Dit is de grootste les die ik als ouder van mijn kind mocht leren