Wat is spirituele wijsheid?
24-8-2017 Auteur Diana Annegarn

Ik geloof dat wij meer zijn dan alleen mens. Liever gezegd, geloof ik dat wij een ziel zijn met een mensenlichaam. Zo zie ik een kind ook. Het is een ziel met een mensenlichaam. Het is een hele oude wijze ziel wat graag wil leren mens te zijn of het nu het 1ste leven is of de 100ste. Het zieltje is hier om zijn eigen weg te vinden op zoek naar zichzelf. En te leren omgaan met alles wat hem van dit pad af kan brengen.

De ziel heeft een missie en dat is zijn eigen unieke weg te onderzoeken om zo te kunnen voelen waarom het hier op de aarde is. Dat kan een ziel leren door zijn hart te volgen.

In deze maatschappij zijn er heel veel meningen en overtuigingen van anderen die je proberen deze overtuigingen op te leggen. Mensen die je willen manipuleren, forceren, domineren en nog wel meer.

Het kind heeft als uitdaging hier mee om te leren gaan op eigen wijze zodat kan worden wie het is. En heeft zijn ouders om hem hier bij te helpen.

Dit is geen gemakkelijk proces. Kinderen raken telkens van hun essentie verwijderd en verliezen contact met dit deel wat essentieel belangrijk is om bij jezelf te kunnen blijven in dit leven. Kinderen verliezen al heel vroeg hun kracht en gaan al snel 'overleven' om te kunnen voldoen aan de verwachtingen die aan hun gesteld worden.

Dit is natuurlijk niet wat we wensen voor onze kinderen. Maar als we dit al jaren doen en dit helemaal in ons systeem vastgeroest zit, hoe gaan we dit dan anders doen?

In 2006 startte ik de website bewust opvoeden. Met als doel bewustwording te brengen aan ouders. Want daar begint het bij. Het begint bij bewust te worden wat je doet en ook voelt hoe dit voelt. Door bewust te worden van onbewuste handelingen.

Stel je voor dat jouw ouders jou geleerd hebben dat straffen goed is en jij vindt het ook goed om jouw kind te straffen, dan is dit moeilijk om anders te doen. Je kunt je wel bewust worden dat het ook anders kan. Maar dat is nog niet voldoende. Want lopen de emoties dan toch heel hoog op dan zul je waarschijnlijk toch weer terug vallen in jouw eigen patroon.

Het is belangrijk dat je ook de emoties voelt die je als kind hebt ervaren om zo bij jouw eigen emoties te komen. Want dan voel je wat het met jou heeft gedaan. Gevoelens die je al jaren hebt onderdrukt. Als je weer kan herinneren hoe het voelt door letterlijk het verdriet weer te voelen, van toen dan weet je ook dat je dit niet wilt voor jouw kind.

Bewustwording ontstaat dus door persoonlijke ontwikkeling. Via innerlijke kind werk of spirituele groei. Het is natuurlijk heel goed om je als ouder bewust te worden van wie je bent.

Spirituele wijsheid is iets wat ik ontwikkeld heb in mijzelf door jarenlang aan mijzelf te blijven werken. Dus via persoonlijke ontwikkeling en innerlijke kind werk. Daarnaast ben ik medium, reader, healer dus veel spiritualiteit. Ik laat mij inspireren door een aantal wijze mensen zoals, W. Dyer, Amma, Oprah Winfrey, Dalai Lama, Doreen Virue, Byron Katie, Osho en nog vele anderen. Ik volgde hun werk en las hun boeken. Zij inspireerde mijn spirituele ontwikkeling. Daarnaast heb ik veel cursussen gedaan om mij verder te ontwikkelen.

Ik had dit nodig om mij bewust te worden dat we een reden hebben om hier op aarde te zijn. Ik geloof dat we na dit leven naar de hemel gaan en ik geloof ook dat we meerder levens gehad hebben. Wij als mens kunnen ons afstemmen op de bron in onszelf en zo ook met de bron buiten onszelf die met ons verbonden is. We kunnen informatie halen uit hogere sferen. Dit heeft mij geleerd dat er meer is tussen hemel en aarde.

Maar ook dat de manier waarop wij hier op de aarde leven niet in balans is met wie we in de essentie zijn. De spirituele lessen die ik van gidsen kreeg ben ik gaan doorgeven aan volwassenen maar ook aan kinderen. Kinderen mogen ook weten wie ze in de essentie zijn en dat ze op de bron in zichzelf en buiten zichzelf kunnen afstemmen om informatie te krijgen.

Ik had dit nodig om te kunnen overleven. Als kind begreep ik het leven niet. Deze spirituele wijsheid heeft mij geholpen het leven beter te begrijpen zodat ik hier kon zijn. Ik geef deze wijsheid daarom ook graag aan kinderen mee omdat ik weet hoe het hun kan helpen.

Spirituele wijsheid is daarom gericht op wijsheid die kinderen kunnen vinden in zichzelf. Wijsheid die niet ver van hun verwijderd is maar heel dichtbij te voelen is in hun hart. Wijsheid die hun kan helpen te leren afstemmen op wijsheid buiten zichzelf.

Het voordeel van afstemmen op informatie buiten zichzelf is dat ze daar dingen kunnen leren die ze op aarde vaak niet leren. Informatie wat past bij hun ontwikkeling en bij wie ze in de essentie zijn. Het voelt als thuiskomen. Ze voelen zich geliefd, gewaardeerd en vrij.

Omdat we spirituele wijsheid in het kind willen aanmoedigen is het belangrijk dat we kinderen leren waar ze deze wijsheid kunnen vinden. Dus niet vertellen wat de wijsheid is, maar waar ze deze in zichzelf kunnen vinden.

Het helpt hun niet alleen wijsheid te verkrijgen, het helpt hun ook in zichzelf te keren voor wijze raad. En het helpt hun bij zichzelf te blijven. Informatie op deze wereld komt altijd van buiten af. Maar zelden wordt aan kinderen geleerd dat ze van nature heel wijs zijn en daarom de antwoorden ook in zichzelf kunnen vinden. En hoe belangrijk het is dat ze in zichzelf kunnen keren omdat dit de manier is om in verbinding te blijven met hun ware essentie waar hun kracht ligt. Dit is de enige weg die gelukkig maakt.

Alles wat kinderen nodig hebben wordt in deze maatschappij van buitenaf aangeboden. En kinderen verliezen daardoor het contact met het enige wat heel belangrijk is en dat is zichzelf. Daarom mag informatie nooit ten koste gaan van de innerlijke wijsheid die het kind van nature al bezit.

Spirituele wijsheid gaat over verschillende onderwerpen die ik allemaal op deze website aankaart. Om kinderen voor te bereiden op het leven, op zichzelf, op de uitdagingen en op wat vanuit de essentie belangrijk is. En vanuit de essentie is het belangrijk dat een kind in verbinding met zijn ziel opgroeit en vervolgens vanuit hun menselijke en zielendeel leert verbinden met de wereld om zich heen. Zolang kinderen deze verbinding blijven voelen, dan voeden we stabiele kinderen op die hun hart zullen volgen en hun missie zullen uitvoeren. Soms al op hele jonge leeftijd.


Spirimam
 
 


Wat ik het allerliefste doe is ouders en kinderen laten ontdekken hoe geweldig ze zijn en hoe ze alles wat ze zoeken in zichzelf kunnen vinden. [...]


Ik geloof dat wij meer zijn dan alleen mens. Liever gezegd, geloof ik dat wij een ziel zijn met een mensenlichaam. Zo zie ik een kind ook. [...]


Een tijdje geleden vroeg iemand aan mij die borstvoeding gaf wanneer een mooie tijd was om te stoppen. Ze voelde nog niet dat ze wilde stoppen.[...]
  
 www.spirimam.nl
info@spirimam.nl

0655801030
Harderwijk

Privacy verklaring
 

* Wat is spirituele wijsheid?

* Opvoeden vanuit jullie 'flow'

* Wat is de missie van jullie kind?

* Het innerlijke kind

* Hoe kom ik na de bevalling weer terug bij mijzelf

* Opgroeien in balans
* Ruimte geven aan jouw emoties zodat jouw kind kan landen.
* Dit is de grootste les die ik als ouder van mijn kind mocht leren